Ung studine rejser altid alene

Der er næsten tre gange flere unge kvinder, der vælger at rejse alene ud i verden, end deres mandlige modparter. Det viser en rapport fra nyhedsmagasinet Express.uk. De unge kvinder trodser nemlig både forældres råd og diverse skræmmekampagner, også selvom det er farligere for dem at rejse alene frem for i en gruppe.

Af Alexander Grau Brodersen Andersen. D. 13-09-18

Emma Emilie går op i at holde sig opdateret Foto: Alexander Grau Brodersen Andersen

 

 

Emma Emilie Sennels er en 20-årig kvinde fra Aabenraa. Den unge globetrotter har en passion for at rejse. Hun er en af de modige, unge danske kvinder, som drager ud i verden på egne fødder.

”Altså, jeg skulle faktisk have været afsted på en pakkerejse med 18 andre unge til Vietnam og Cambodia. Dog har jeg rejst meget alene i USA, så jeg har ikke behov for, at der er nogen, der skal planlægge min tid,” siger Emma Emilie.

Bevidst om faren

Selvom Emma Emilie udmærket godt ved at det at rejse alene som en ung kvinde kan være en farlig færd, så trodser hun stadig skræmmekampagnerne og mediernes advarsler:

”Jeg synes, det er ærgerligt, at blot fordi jeg er kvinde, så er jeg nødt til at tænke mere over de valg jeg tager. Jeg ved godt, at verden ikke er et glansbillede, så derfor tager jeg da mine forholdsregler,” Siger hun.

Rejseerfaringen hjælper

Hun har også rigtig god erfaring med at rejse. Hun har blandt andet rejst rundt i det meste af Nord- og Vesteuropa, været et år på udveksling i USA og ikke mindst besøgt, hvad der af de lokale kaldes ”moder jords bedst bevarede hemmelighed” – Belize.

”det der gjorde det så vildt var, at man kommer hen til et sted, som man ikke har nogen tilknytning til overhovedet. Det fik jeg så, og det har gjort Belize til et sted, som jeg har forelsket mig i,” Siger Emma Emilie.

Et mål for fremtiden

Emma Emilie vil gerne være Journalist. Derfor går hun på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles Journalistlinje. Derudover er hendes studievalg slet ikke uden ambition.

”Jeg har en drøm om at komme ud i verden, rent professionelt og fortælle historier, de ikke ville være blevet fortalt, hvis jeg ikke havde været der. Og så vil jeg også gerne vi vise folk, at verden ikke er så farlig, som de gør den til – og at en kvinde sagtens kan rejse alene,” siger hun med stor entusiasme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *