Ditte mister pludselig sin far til selvmord

 

 

En kuvert med nøgler, en arbejdstelefon og et brev er alt, hvad Kim efterlader Ditte og hendes mor og søster, da han, uden varsel, den tredje oktober 2016 tager sit eget liv i familiens garage.

 

 

 

(BILLEDE)

Alexander Grau Brodersen Andersen 16-11-18

 

 

En uventet nyhed

Ditte Thomsen Petersen var 24 år gammel, da hendes mor bringer hende den meget uventede nyhed. Ditte har en travl aften på kontoret, da hendes mor forsøger at ringe hende op via facetime. Hun lægger på først på, da hun ikke kan stå og facetime midt i arbejdstiden. Da hun ringer sin mor op igen, får hun overbragt nyheden, der ændrer hendes liv:

 

”Far er død. Han har taget siget eget liv,” Siger Dittes mor, da de snakker sammen.

 

Ditte har aldrig forventet, at hendes far kunne finde på at tage sit eget liv. Der er intet, der tyder på, at han vil gøre det. Det er også det, der gør, at Ditte ikke tror på sin mor til at starte med:

”Jeg tænker bare, det passer ikke – det passer overhovedet ikke,” fortæller Ditte.

 

Kim er en vellidt mand, der kender mange mennesker. Det er også det, der gør hele situationen så surrealistisk.

Lørdagen inden Kims død, er han og Dittes mor, Bente, sammen med nogle venner. Om søndagen, sidder Kim og Bente og diskuterer detaljerne om deres nært forestående sølvbryllup. Om mandagen tager han sit eget liv. Der er altså ingen, der forventer, at han vil gøre det. Så der er ingen, der kan nå at hjælpe ham:

”Det er næsten det værste, at jeg ikke kan gøre noget,” Siger Ditte.

 

 

Nyheden spreder sig hurtigt

Da hendes far dør, bor Ditte i Skanderborg med sin kæreste. Lige så snart de får nyheden om Kims død, skynder de sig at pakke bilen for at køre hjem til Sønderborg. Dog går der ikke længe, før nyheden om hendes fars død har spredt sig:

 

” Min kærestes søster skriver til mig, mens vi er på vej derned, og der kan jeg mærke, at det er for meget. Jeg har ikke engang selv registreret hele situationen endnu, før folk begynder at skrive til mig. Det ender med, at jeg kaster telefonen ad helvedes til i bilen,” fortæller Ditte.

 

Det er firmaets skyld

 

Ditte mistænker, at det er hendes fars arbejdssituation, der driver ham til at tage beslutningen, om at det var slut for ham. For Kim er kort tid forinden blevet opsagt fra sin stilling som pedel hos Sønderjysk Forsikring. Han er mistroisk og tror, at firmaet har givet hans stilling til en anden, men for Kim er det er ikke blot et arbejde, han mister:

 

”Hele hans identitet er i hans arbejde, den bliver taget fra ham. Han er over 50 år, skal ud og finde nyt arbejde, og finde sig en ny identitet,” Siger Ditte.

 

Ditte ved ikke hvorfor han har gjort det, så det at skyde skylden på sin fars arbejde er med til at give hende en form for afklaring:

Jeg føler, at jeg er nødt til at give nogen skylden, når jeg ikke kan give ham skylden. Det føler jeg i hvert fald ikke jeg kan,” fortæller Ditte.

 

Jeg kan på en måde godt forstå ham

Til trods for den tragedie Ditte, hendes søster og mor har været udsat for, så holder Ditte sammen på sig selv:

”Der er mange der går og venter på, at mig og min søster vil knække. Vi har klaret en masse ting og udadtil vist, at vi har styr på det hele, og det har vi nok også haft, men vi er nok bare nogle personer, der går lidt ind i os selv,” fortæller Ditte.

 

Ditte har ikke blot mistet en forælder. Hun har mistet en stor del af sig selv, og også en stor støtte i sit liv:

”Jeg var tæt knyttet til min far. Jeg brugte ham rigtig meget til at snakke om mine problemer. Det er en meget vigtig person i mit liv, der er væk. Hvis jeg har haft problemer med min kæreste, så har jeg altid kunnet snakke med ham,” Siger hun.

 

Til trods for at Ditte har mistet sin far på den måde, har hun en hvis forståelse for det, hendes far har gjort.

 

Præsten forklarede, at der so­­­m regel kun går en time fra man tager beslutningen, til man udfører handlingen. Dette har været med til at give Ditte nogen forståelse for, hvordan hendes far gjorde som han gjorde:

“Han var ikke sig selv i situationen. Jeg har nogle gange haft en idé om, at der var nogen, der var kommet, og gjort det ved ham, bundet ham fast til stolen, for jeg har ikke kunnet tænke, at det kunne han finde på at gøre,” Siger Ditte.

 

 

 

En uklar fremtid

Ditte tænker tit over, hvordan hendes liv vil komme til at se ud, uden sin far. Selv de mere praktiske ting fylder, når hun tænker på ham:

 

”Hvem skal følge mig op ad kirkegulvet når jeg skal giftes?” Spørger hun.

 

Som følge af sin fars død, er Ditte blevet bedre til, at læse folk. Hun ved, at alle går med ved deres problemer og udfordringer. Dette har gjort, at Ditte er blevet bedre til at snakke åbent med andre, når der er noget der trykker hende:

 

”Hvis jeg selv går rundt med noget, så snakker jeg med nogen. Det er så vigtigt, at kunne snakke om tingene,” Forklarer hun.

 

Ditte har overvejet, at tage ud i landet og holde foredrag omkring hendes situation. Hvis det kan hjælpe andre, så gør hun det gerne.

 

Tegn – 4900.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *