Midaldrende guldølsdrikkende motorcyklist tager afslappet sin straf

En Midaldrende mandlig motorcyklist bliver dømt for to færdselsrelaterede lovovertrædelse. Han idømmes 3,5 års ubetinget frakendelse af kørekort og en bøde på 30.500,- kr. torsdag eftermiddag i Randers byret.

Af Alexander Grau Brodersen Andersen

I retssalen sidder dommeren, anklageren og retssekræteren. Ind træder den midaldrende motorcyklist iført blå kondisko, blå jeans, en grå striktrøje og brune sokker. Han drejer hovedet, og kigger sig over venstre skulder, ser mod tilskuerpladserne og smiler let til de tre unge mænd, der er kommet for at overvære retsmødet.

”Ja, det er jo et offentligt retsmøde,” siger anklageren med en bestemt tone.

”Jeg skulle bare se, om det var nogen jeg kendte,” Svarer motorcyklisten smilende.

Motorcyklisten sætter sig afslappet i vidneskranken, hvorefter dommeren kigger undrende på ham og spørger ham, hvorfor han ikke har nogen forsvarer?

”Jeg fik at vide, at det ikke var nødvendigt,” svarer den tiltalte forvirret.

Forvirret over motorcyklistens forklaring vender dommeren sig til anklageren og beder ham læse op af anklageskriftet.

Forhastet køretur og et styrt efter to guldøl

Første overtrædelse var en noget forhastet køretur langs Viborgvej en sommeraften tilbage i juli 2017. Motorcyklisten kører hele 139km/t på en landevej. Anklageren holder en pause med oplæsningen og spørger den midaldrende motorcyklist, hvorfor han kørte så stærkt.

”Det ved jeg virkelig ikke,” Svarer den tiltalte med en trækken på skuldrende.

Anklageren vender tilbage til sine papirer og fortsætter sin evindelige oplæsning. Den anden tiltale foregår nogle måneder senere. Den tiltalte styrter på sin motorcykel en kold november nat grundet isslag på vejen. Politiet får ham samlet op, og beder ham tage en sprittest. Eftersom at alkometeret overstiger den tilladte promille på 0.5, tager de ham med på Randers skadestue, så de kan få målt hans promille ved hjælp af en blodprøve. Trods en ualmindelig høj måling på 1.55 promille, så holder motorcyklisten fast på, at han altså kun har drukket de to guldøl forinden sin fordrukne køretur.

Overrasket over den minimale mængde af genstande, spørger dommeren forundret motorcyklisten om han har indtaget mere alkohol mellem styrtet og blodprøven på hospitalet.

”Nej, det kunne jeg ikke, for der var jeg i politiets varetægt,” svarer han.

Dommen falder

Dommeren beder anklageren fremsige den dom, som anklagemyndigheden finder passende. Anklageren mener, at motorcyklisten skal idømmes 3,5 års frakendelse af sit kørekort. Først seks måneders betinget frakændelse, som følge af motorcyklistens køretur tilbage i juli måned, hvor han blev målt til en hastighedsovertrædelse på 59 km/t. De følgende tre år skal han have, for sin spritkørsel i følgende november måned. Dertil mener anklagemyndigheden, at han skal have en bøde der runder sig op i 30.500,- kr.

Dommeren overtager og spørger motorcyklisten, om han kan vedkende sig dommen. Herefter får han at vide, at han har 14 dage til at beslutte sig for, om han vil anke dommen eller godtage sin straf.

”Det er vel bare sådan det er,” svarer han sukkende.

Dommeren oplyser ham om, at han snarest vil få svar over E-boks om de praktiske forhold for bøden og frakendelsen af kørekortet. ”Jeg går ud fra at du har E-boks,” Spørger dommeren.

”Ja, jeg har fået masser af post fra jer. Tak for det,” Svarer motorcyklisten letsindigt, hvorefter han går ud ad retssalen og lukker døren roligt efter sig.

 

 

Vinkelsætning:

Jeg vil fortælle at en midaldrende lovovertrædende motorcyklist er meget afslappet i sit restforløb og godtager sin dom, uden modsigelser.

 

Tegn – 3398

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *