Danmark bør udfase minkavl

Danmark bør sætte minkavl til livs og følge trop med en lang række andre lande, som har udfaset minkavl, mener Susan Kronborg fra Radikale Venstre. Dog kan det have problemer, og være i strid mod vores frie valg, mener formand for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen.

 

Af Alexander Grau Brodersen Andersen

 

Susan Kronborg Nielsen stiller op til folketingsvalget for Radikale Venstre. Foto: Alexander Grau Brodersen Andersen

 

Danmark bør følge trop og tilslutte sig de 22 lande, der enten har bandlyst, udfaset eller italesat minkavlen, mener Susan Kronborg

”Vi kan jo se, at resten af Europa og resten af verden gang med det. Altså, hvorfor kan vi ikke herhjemme lige tage os lidt sammen? Der skal selvfølgelig være en udfasning, sådan så at der ikke er nogen der går ned med flaget i depression over, at de ikke længere kan gøre det, de holder af,” siger Susan Kronborg.

I Danmark har vi nogle af de højeste standarder for bæredygtig minkavl. Vi bruger hele dyret, ikke blot pelsen. Resterne af minkene bliver nemlig forarbejdet og brugt til blandt andet biodiesel. Det er dog ikke nok, og vi ser stadig store komplikationer hos dyrene på de danske minkfarme

Der er nogle steder, hvor der er indavl, så minkene bliver deforme. De bider også i sig selv, da de bliver sindssyge,” Siger Susan Kronborg.

Det går ud over vores frie valg

Til trods for de etiske overvejelser Susan Kronborg deler med lande som Holland og Storbritannien, så er det ikke alle, der mener, at vi udelukkende bør gøre overvejelser om, hvorvidt minkavl skal udfases på grund af de etiske aspekter.

Formand for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen, mener, at det er op til den enkelte at vurdere, hvorvidt de vil købe og bruge produkter lavet af mink

”Jeg synes, det er rimeligt, at forbrugerne har frihed til at vælge, hvilket produkt de vil have. Hvis ikke man kan lide mink, fordi det kommer fra et dyr af, jamen så skal man ikke vælge det, så skal man vælge noget andet. Men jeg synes, det er rimeligt, at man som forbruger har friheden til selv at vælge, og at der ikke er nogen andre, der skal vælge for en,” Siger Tage Pedersen

Susan Kronborg ser gerne, at vi begynder med at udfase minkavlen hurtigst muligt. I nedenstående video, kan du se hende uddybe sit forslag til, hvordan vi gør det bedst:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *